Karklude – Hvilke karklude er bedst?

En karklud er nok det vigtigste redskab i den daglige rengøring, sådan er det i hvert fald herhjemme. Vi bruger karklude til aftørring af spisebord og køkkenbord, til at vaske børnenes fingre i (små børn) og til at tørre op hvis der bliver spildt på gulvet. Af hygiejniske årsager er det ikke den samme karklud der bruges til det hele, men vi forskellige.

Du kan nok forestille dig at vi bruger en del karklude og derfor vil vi også helst have nogle i god kvalitet der kan holde til at blive vasket igen og igen, men de skal også være gode for miljøet og kunne genanvendes når de ikke kan mere. Heldigvis har jeg en svigerfarmor (hedder det det?) der strikker karklude og giver os nye hver jul.

Så heldig er du måske ikke, så her er guiden til at finde den bedste klarklud for dig og dine omgivelser!

Bedste karklude uden mikroplast

Her på siden lægger jeg generelt meget vægt på at det jeg anbefaler og skriver om skal være bæredygtigt og miljøvenligt. Det gælder også karklude, og i min verden er den bedste karklud en karklud uden mikroplast der kan bruges igen og igen.

I min verden er de bedst karklude derfor allerede begrænset til:

  • Bomuldskarklude
  • Strikkede karklude
  • Hæklede karklude
  • Karklude af viscose (træfibre)
  • Svamp af cellulose (blød svamp)

Min erfaring er at hæklede karklude, hvad end materialet er, holder klart bedst. Men det er er ikke alle der kan strikke el. kender nogen der kan, og derfor er viscose el. cellulose karklude rigtig gode alternativer. Det skal siges at strikkede og hæklede karklude også kan købes. Du kan læse mere om mine anbefalinger af de enkelt produkter herunder.

Vi anbefaler disse karklude

Disse karklude er de bedste miljøvenlige karklude, samtidig med at de levere den bedste kvalitet. Nedenstående indeholder reklamelinks.

Bedste strikket karklud

fsfsef

Lavet af bomuldsgarn og 100% plastfri.

Bedste karklud uden mikroplast

sdfs

Lavet af viscose (træfibre) og 100% plastfri.

Økologiske bomuldskarklude

Strikkede og hæklede karklude i høj kvalitet

Hvad er bedst strikkede eller hæklede karklude?

Karklude uden mikroplast af træfibre

Svampeklud af cellulose uden mikroplast

Hvad er karklude lavet af?

Hvor hænger man karkluden?

Skriv en kommentar